dissabte, 5 d’agost de 2017

QUADERN DE BITÀCOLA DE L'ESCRIPTURA DEL JO


TASCA: escriure un quadern de bitàcola dels exercicis d'escriptura creativa

Els exercicis d’escriptura del jo tenen el propòsit de fomentar la creativitat i, alhora, volen ser una eina per millorar l’autoconeixement (vegeu l'etiqueta "escriptura creativa" d'aquest mateix blog) . L’escriptura serveix per endreçar les emocions, per comprendre què ens passa, per entendre la nostra manera d’estar al món... Per tal que l’activitat sigui profitosa, l’únic requisit és escriure amb honestedat.  Com que els exercicis proposats són de caire molt personal, no els has d’entregar, si no vols. El que sí que pots presentar és un quadern de bitàcola d’aquesta escriptura del jo, és a dir, un comentari sobre com has viscut aquestes activitats.

Què s'ha d'escriure en el quadern de bitàcola? Primer el títol de l'exercici i la data de redacció i a continuació un comentari personal sobre el treball. No has de presentar l'escrit de caire personal que se t'ha demanat, sinó una breu explicació de com t'han sentit fent-lo. Per exemple: si t'ha semblat interessant o no, si t'ha resultat difícil de fer o massa fàcil, si t'has divertit o t'has avorrit, si s'ha explicat bé la mecànica de l'activitat o no has entès què havies de fer, si t'ha servit per conèixer alguna cosa de tu que no sabies, etc. Explica el perquè, no et limitis a posar una etiqueta i prou. 

Com s'ha de presentar?  A l'ordinador, seguint els criteris marcats (lletra arial o calibri, cos 11-12, espaiat 1'5 o 1'3). 

Com s'avaluarà? Els ítems que es tindran en compte són els següents: presentació, ortografia, coherència i cohesió del text (frases ben construïdes, paràgrafs ben distribuïts...) i, sobretot, si el contingut està prou elaborat (comentaris reflexionats i profunds, originalitat en l’estil...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada