diumenge, 8 d’octubre de 2017

EL TÍTOL DE LA NOVEL·LA DE LA MEVA VIDA (escriptura del jo)


El títol d'una obra literària és la targeta de presentació que pot atraure o pot fer fugir els possibles lectors. Pot ser enigmàtic, pot tenir doble lectura, pot ser agressiu, impactant, original, sobri, explícit... En són un exemple alguns títols de novel·les clàssiques de la literatura universal: El amor en los tiempos del cólera (Gabriel García Marquez), El roig i el negre (Stendhal), Historias de cronopios y de fama (Cortazar), De què parlem quan parlem d'amor? (Raymon Carver), Mirall trencat (Mercè Rodoreda)...


  1. Pensa i escriu un o més títols possibles per a la novel·la que és la teva pròpia vida. El propòsit és suggerir, en quatre paraules, el moment present o tota la teva trajectòria vital. No cal qüestionar si el títol és l'encertat o no, segur que ho és.
  2. Escriu també a quin gènere pertany aquesta novel·la vital.
  3. Prova d'escriure el títol o títols de la novel·la que és la vida i/o el tarannà dels pares.
  4. Pensa si hi ha alguna connexió entre els títols de les respectives novel·les, la pròpia i la dels teus pares.
  5. Si trobes el moment, pregunta'ls si has encertat, si t'has acostat al títol que haurien dit ells. Divergeixen molt el teu i el seu? Ho has endevinat? Potser és una bona ocasió per descobrir una altra fasceta dels teus pares... qui són els teus pares, a part de ser els teus amorosos pares...?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada