dimecres, 5 de maig del 2021

VIDEOPOEMA (O VIDEOLIT)

TASCA: filmar un vídeopoema

Un videolit o videopoema és una càpsula audiovisual breu que conjumina text literari i imatge. Es tracta d'enriquir el poema realçant el seu contingut o suggerint noves interpretacions.
  1.  Treball individual o per parelles. 
  2. Tria un poema que t'agradi. O millor, deixa que el poema et trïi a tu. Pots treballar amb un dels poemes de l'Antologia de la Poesia Catalana o amb una obra de qualsevol altre autor (pots buscar a la web Viu la poesia, per exemple). L'únic requisit és que el poema estigui escrit en català. 
  3. Llegeix bé el poema, més d’una vegada, per comprendre’l bé. Si cal, busca alguna interpretació de la poesia que ajudi a entendre'l. També pots cercar informació sobre l’autor i la seva circumstància (vivències personals, corrent literari, situació sociopolítica...) i valorarquines d’aquestes informacions són rellevants per entendre el poema.
  4. Tria fotografies  o fragments d'altres vídeos que s'adiguin amb el contingut del poema. Les imatges no han de mostrar literalment el que diu el text, no cal ser redundant, sinó més aviat suggerir, complementar, enriquir el text. Les imatges poden ser pròpies o extretes d'Internet, en qualsevol cas és important que tinguin qualitat (descarta les fosques, desenfocades, amb poca resolució...).
  5. Afegeix-hi música o altres sons. La música no ha d'ofegar el text recitat sinó acompanyar-lo subtilment. 
  6. Pots incloure el text escrit  però no cal que l'escriguis tot (pots destacar una paraula, només un vers...). Les lletres han d'acompanyar la teva veu, no eclipsar-la. Revisa'l bé, no hi ha d'haver ni un error ortogràfic.
  7. Grava't: recita el poema de manera expressiva. Llegeix-lo en veu baixa unes quantes vegades per tal d'entendre'l. Recita'l a poc a poc, marcant les pauses, vocalitzant bé i donant l'entonació adequada al sentit del poema.
  8. Afegeix els títols de crèdit: a l'inici el nom del poema i l'autor; al final el títol de les músiques utilitzades, l'autoria de les imatges i el teu nom, el curs i el nom del centre.
Videopoema: "Cant de Novembre" de Joan Maragall
Lola Melero, 1r de Batxillerat curs 21-22







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada